Infovonal: +36 20 966 51 52 | E-mail: info@danceexpress.hu

KÉTTÁNC tanfolyam indul május 27-én hétfőn!

Mi a KÉTTÁNC tanfolyam?

Egy öt alkalmas rövid tanfolyam, ahol lehetőséged nyílik egy standard és egy divattánc alapjainak, valamint néhány látványosabb figurájának elsajátítására. 

Célunk, hogy expressz gyorsasággal használható tánctudást szerezzen minden tanfolyami résztvevőnk!

Húzd fel a tánccipőt és légy részese egy új élménynek!

Miért csak két tánc?

A két tánc elsajátítása során lehetőségünk nyílik kicsit mélyebben is belemenni a táncok részleteibe, különös tekintettel a vezetés-követés folyamatába. Hiszen minden hölgy arra vágyik titkon, hogy a szíve választottja határozott legyen a parketten is. A tanfolyam összesen öt alkalom, amelyből két-két alkalom jut a táncok fejlesztésére, lépések betanulására, majd az utolsó alkalomnál, már felelevenítjük és összegezzük az órák anyagát. 

A május 27-én induló KÉTTÁNC tanfolyamon tanulható táncok: FOXTROTT és JIVE

Gyere táncolj velünk Te is és tanuld meg ezt a két fantasztikus táncot!

KÉTTÁNC tanfolyam indul májusban!

INDULÓ KÉTTÁNC TANFOLYAMUNK INFORMÁCIÓI:

KEZDÉS:2024. május 27.
IDŐPONT:Hétfő 19.00-20.00
HELYSZÍN:Csepeli Munkásotthon “B” épülete
TANULHATÓ TÁNCOK:FOXTROTT és JIVE
TANÁR:Gellai Tamás és Vorobchenko Darya
ÁR:3.000 Ft/fő/alkalom

FONTOS INFORMÁCIÓ, HOGY KÉTTÁNC TANFOLYAMUNKRA, CSAK PÁRBAN LEHET JELENTKEZNI!

Amennyiben Te is szeretnél részt venni a KÉTTÁNC tanfolyamunkon, kérlek küld el jelentkezésedet az alábbi gomb megnyomásával!

Táncok története:

FOXTROTT

Az elnevezés pontos eredete ismeretlen, de feltételezések szerint népszerűsítőjéről, Harry Fox színművészről kapta nevét. A táncot 1914-ben mutatták be először, ami hamar felkeltette Vernon és Irene Castle, a férj és feleség duó érdeklődését, akik bájt, és stílust kölcsönöztek a táncnak. W.C. Handy („a blues atyja”) írta önéletrajzában, hogy Noble Sissle története szerint a Memphis Blues inspirálta a foxtrottot. James Reese Europe, a Castle-k zenei direktora lassabban akarta játszani a Memphis Blues-t. A Castle-k kíváncsik voltak James új ritmikájára, ő pedig javaslatot tett nekik, miszerint alkossanak egy lassú táncot hozzá. Így keletkezett a „Bunny Hug”, amit a Castle-k egy újságcikkben mutattak be. Később jelezték az újságnak, hogy a „Bunny Hug”-ot módosítsák foxtrottra. Később Arthur Murray szabványosította a táncot.

A foxtrottot eredetileg ragtime-ra, napjainkban pedig hasonló „big band” zenére táncolják, mint a szvinget. Az 1940-es években az akkori fiataloknak köszönhetően a legnépszerűbb gyors tánc volt. A keringők, a lindy hop és a tangó sosem érték el ezt a fokú népszerűséget. Amikor a rock and roll megjelent az 1950-es években, a kiadók elbizonytalanodtak, hogy melyik tánc lesz a legalkalmazhatóbb erre a zenére. A Decca Records kezdetben a rock and rollt foxtrott néven bocsátotta ki, közte a „Rock Around the Clock”-ot a „Bill Haley and His Comets” bandától. Becslések szerint ezt a felvételt több mint 25 millió példányban értékesítették, így ez lett minden idők legnagyobb példányszámban eladott „foxtrott”-ja. Az idők folyamán a foxtrott szétvált lassú (slow foxtrot) és gyors (quickstep) verzióra. Később a lassú változatnak is különböző válfajai alakultak ki: a nemzetközi, vagy másképpen angol foxtrot, és az amerikai stílus.

A szalontáncok nemzetközi standard versenykategóriában a foxtrottot olykor slow foxtrotnak, vagy slowfoxnak hívják. Ezeket az elnevezéseket arra használják, hogy megkülönböztessék ezt a stílust a foxtrott többi fajtájától. (forrás: Wikipedia)

JIVE

A szving zenére több, egymáshoz hasonló, esetenként nehezen megkülönböztethető tánc született, ilyen a jitterbug, a lindy hop és a jive, majd később a boogie is. A jive egy gyors tempójú, élénk és felszabadult, de ugyanakkor visszafogott és kulturált verziója a jitterbug-nak és lindy hop-nak. Glenn Miller 1938-ban mutatta be saját jive táncát, a „Doin’ the Jive” című dalra.

A 30-as és 40-es években a szvinget játszó jazz zenészek szóhasználatában a „jive” egy gördülékenységet, vagy ostoba beszédet jelentő kifejezés volt. A szó a giouba szóból származik, ami az afrikai juba tánc tradicionális megnevezése.

Noha a jive kifejezés és tánc Amerikából származik, pontos szabálya és szalontánccá válása Angliában született. A szving, mint zenei stílus már korábban is ismert és népszerű volt Európában, a lindy hop és jitterbug táncokat amerikai katonák hozták Európába 1942-ben. A felszabadított európai területeken mindkét tánc hamar elnyerte a fiatalok tetszését, a német megszállás alatti országokban tiltott műfajnak számítottak, akárcsak maga a dekadensnek kikiáltott szving zene. Az angliai variációkban a jitterbug és lindy hop technikája olyan táncok kialakulásához vezetett, mint a boogie-woogie és a swing boogie, mindkettőre fokozatosan a „jive” kifejezést kezdték használni. Míg Amerikában a szving zene összes táncát, köztük a jive-ot is egyre inkább szvingnek kezdték nevezni, a „jive” kifejezés amerikai eredete ellenére Angliában vált népszerűvé.

A háború után a boogie lett a domináns populáris zenei műfaj, viszont sokan közönséges, esetenként erkölcstelen táncnak titulálták. Alex Moore, a híres szalontáncos guru azt állította, hogy sosem látott ennél csúnyábbat. Angol oktatók ezért kifejlesztették az elegáns és élénk szalontánc jive-ot, némileg lassabb zenére. A jive, mint tánc kiválóan alkalmazható rock and roll zenére. 1968-ban adoptálták az ötödik latin táncként a nemzetközi versenyekbe. Mai, modern formája az 1990-es években született meg. (forrás: Wikipedia)

Tanáraink:

Gellai Tamás

Egyesületi elnök | Táncsport edző | Táncoktató

1994-ben iratkoztam be tánciskolába Csepelen a Radnóti Miklós Művelődési Házban és tettem meg első tánclépéseimet, ahol nagyon megszerettették velem ezt a műfajt az akkori tanáraim Somkuti Annamária és Mihály János táncpedagógusok. 1995 óta versenyzem latin -és standard táncokból, s számos megmérettetésen vettem részt, több országos bajnokságon, magyar bajnokságon, nemzetközi táncversenyen is kiemelkedő helyezéseket értem el latin táncokból. A Kubai Salsával 9 éve kerültem szorosabb kapcsolatba, s azóta is számos taní­tványommal szeretettem meg ezt a vérpezsdí­tő táncot.

A tánc iránti szeretetem mind a mai napig kitart, s ezt a szenvedélyt adom át a Dance Express Tánciskola tánc tanfolyamain minden résztvevő számára!

Vorobchenko Darya

Táncsport edző | Táncoktató

1996-ban ismerkedtem meg a társastánccal még az óvodában, Ukrajnában, szülővárosomban Szumyban. A társastáncon kí­vül foglalkoztam még balettel és néptánccal is. Amikor ideköltöztünk Magyarországra 2004-ben azonnal kerestem egy tánciskolát, ahol tudtam folytatni a tánc karrieremet, ahol az első magyar tanárom Juhász Györgyi volt. 2006-ban kezdtem el versenyezni magyar szí­nekben az akkori párommal “C” osztályban. Jelenleg Gellai Tamással táncolunk és vezetjük a tánciskolát 2011 novembere óta. Azóta hazai és nemzetközi versenyeken veszünk részt professzionalista kategóriában, ahol kiemelkedő helyezéseket érünk el. 

Fontos célkitűzésem, hogy a tánciskolánkba bármely korosztályból érkező táncolni vágyó embert, a lehető legrövidebb idő alatt, megtanítsam táncolni, illetve a gyakorlatban is gyorsan felhasználható tánctudást adjak át, mindezt vidám és barátságos környezetben.

Tanfolyamunk megközelítése

Amennyiben kérdésed van tanfolyamainkkal kapcsolatban:

NÉZD MEG A GYAKORI KÉRDÉSEK MENÜPONTOT 

UGRÁS A GYAKORI KÉRDÉSEKHEZ

Írj nekünk és megválaszoljuk NEKED! 

E-MAILT ÍROK

DanceExpress ??zenet