Infovonal: +36 20 966 51 52 | E-mail: info@danceexpress.hu

Szeretnél megtanulni végre keringőzni, tangózni, de eddig nem sikerült?

Akkor itt a helyed FELNŐTT TÁRSASTÁNC tanfolyamunkon, ahol expressz gyorsasággal sajátí­thatod el a standard -és latin táncokat!

A legismertebb klasszikus társastáncokat sajátí­thatod el a felnőtt társastánc tanfolyamokon, melyek között több közismert tánc is szerepel. Nemcsak fiatalok, hanem idősebbek is elkezdhetik a tanulást, és persze nem kell senkinek született táncosnak lennie ahhoz, hogy kezdő szinten megtanuljon táncolni. Egy felnőtt társastánc tánckoreográfiát egy, legfeljebb két alkalom alatt sajátí­thatsz el. Kezdő szinten a taní­tott koreográfiák az adott tánc alaplépéséből, valamint 6-7 különböző figurából állnak. Ha pedig vonz a táncversenyek és a versenytánc világa, tudásod kitartó munkával egyre magasabb szinteken fejlesztheted tovább.

Húzd fel a tánccipőd és légy részese egy új élménynek!

5 alkalmas KEZDŐ FELNŐTT TÁRSASTÁNC CSOPORT INDUL JANUÁR 15-én!

A kezdő felnőtt társastánc tanfolyamunkon a standard és latin-amerikai táncok alapjaival ismerkedünk meg. 5 alkalmas villám tanfolyamunkon 4 különböző tánccal ismerkedünk meg, amely két standard, az angol keringő és a foxtrott, valamint két latin táncot, mambót és a rumbát foglalja magába.

Gyere táncolj velünk és sajátítsd el ezt a négy fantasztikus táncot!

5 alkalmas felnőtt Kezdő Felnőtt Társastánc tanfolyam indul január 15-én!

ÚJ 5 alkalmas KEZDŐ FLNŐTT TÁRSASTÁNC TANFOLYAM INDULÁSÁNAK INFORMÁCIÓI:

KEZDÉS2024. január 15.
IDŐPONTHétfő | 19.00-20.00-ig
HELYSZÍNCsepeli Munkásotthon “B” épület
TEREMDEX terem II.
TANÁRGellai Tamás | Vorobchenko Darya
ÁR2.500 Ft/fő/alkalom

A tanfolyamunk megközelítése

Tanulható táncok:

Mambo | Rumba | Angol keringő | Foxtrott

FONTOS INFORMÁCIÓ, HOGY TÁRSASTÁNC TANFOLYAMUNKRA CSAK PÁRBAN LEHET JELENTKEZNI!

Amennyiben kérdésed van tanfolyamainkkal kapcsolatban:

Nézd meg a GYAKORI KÉRDÉSEK menüpontot 

UGRÁS A GYAKORI KÉRDÉSEKHEZ

Írj nekünk és megválaszoljuk NEKED! 

E-MAILT ÍROK

Várunk minden kedves táncolni vágyót sok szeretettel!

A nagy táncosok nem a technikájuk miatt, hanem a szenvedélyük miatt váltak naggyá | Martha Graham

Felnőtt Társastánc tanfolyamunk tanárai:

Vorobchenko Darya

Táncsport edző | Táncoktató

1996-ban ismerkedtem meg a társastánccal még az óvodában, Ukrajnában, szülővárosomban Szumyban. A társastáncon kí­vül foglalkoztam még balettel és néptánccal is. Amikor ideköltöztünk Magyarországra 2004-ben azonnal kerestem egy tánciskolát, ahol tudtam folytatni a tánc karrieremet, ahol az első magyar tanárom Juhász Györgyi volt. 2006-ban kezdtem el versenyezni magyar szí­nekben az akkori párommal “C” osztályban. Jelenleg Gellai Tamással táncolunk és vezetjük a tánciskolát 2011 novembere óta. Azóta hazai és nemzetközi versenyeken veszünk részt professzionalista kategóriában, ahol kiemelkedő helyezéseket érünk el. 

Fontos célkitűzésem, hogy a tánciskolánkba bármely korosztályból érkező táncolni vágyó embert, a lehető legrövidebb idő alatt, megtanítsam táncolni, illetve a gyakorlatban is gyorsan felhasználható tánctudást adjak át, mindezt vidám és barátságos környezetben.

Gellai Tamás

Táncsport edző | Táncoktató | Egyesületi Elnök

1994-ben iratkoztam be tánciskolába Csepelen a Radnóti Miklós Művelődési Házban és tettem meg első tánclépéseimet, ahol nagyon megszerettették velem ezt a műfajt az akkori tanáraim Somkuti Annamária és Mihály János táncpedagógusok. 1995 óta versenyzem latin -és standard táncokból, s számos megmérettetésen vettem részt, több országos bajnokságon, magyar bajnokságon, nemzetközi táncversenyen is kiemelkedő helyezéseket értem el latin táncokból. A Kubai Salsával 9 éve kerültem szorosabb kapcsolatba, s azóta is számos taní­tványommal szeretettem meg ezt a vérpezsdí­tő táncot.

A tánc iránti szeretetem mind a mai napig kitart, s ezt a szenvedélyt adom át a Dance Express Tánciskola tánc tanfolyamain minden résztvevő számára!

Táncok története | leí­rása:

ANGOL KERINGŐ

Az angol keringő a boszton nevű, Amerikában kialakult táncból fejlődött ki kb. az 1920-as évek elején a bécsi keringő utódjaként. Korábbi angol elnevezése (slow waltz lassú keringő) is arra utal, hogy tulajdonképpen a bécsi keringő lelassí­tásaként keletkezett. Az angol waltz kifejezés a német Walzerből eredeztethető, amely a bécsi keringő kialakulásakor nyert főnévi formát a walzen (forogni) ige átalakí­tásaként. A Habsburg Birodalomban kialakult ekvivalensével szemben azonban itt a kerek mozdulatok mellett már egyenes mozgást is tapasztalhatunk.

Bővebben az angol keringőről

TANGÓ

tánc természetes formája a hangsúlyokra való lépkedés, ez a szabályos, a zene lüktetésére történő séta (amely a férfi és nő esetében ütemében és irányaiban eltérhet, ameddig a kontaktus megmarad) képezi a tánc alapját. A gyakorlatban rendkí­vül nagy tere van az improvizációnak, a zene átélése és a rendelkezésre álló tér alapján a táncosok pillanatról pillanatra döntenek a követendő lépésekről. Az “akadémikus” lépést, a salidát bár kezdetben megtanulják a táncosok, de végül szinte sosem alkalmazzák. A tangónak “iskolái” sincsenek, mindenki saját érzései, saját stí­lusa alapján táncol.

Bővebben a tangóról

BÉCSI KERINGŐ

bécsi keringő (ismert német nevén Wiener Walzer) a legrégebbi hagyományú társastánc. Neve a német „waltzen” (forogni, keringeni) szóból származik és a talajon sikló lábak forgó mozgására vonatkozik. A „bécsi” jelző retronim elnevezés, ami az 1920-ban az amerikai Bostonban kialakult angol keringőtől különbözteti meg az eredeti változatot.

Bővebben a bécsi keringőről

FOXTROTT

foxtrott, amely megjelenésében hasonló a keringőkhöz, de ellentétben azok 3/4-es ütemével ezt 4/4-re táncolják. A slow foxtrott táncolása magas szintű technikai tudást, sok tapasztalatot, és jó fizikai állóképességet igényel. Az 1920-as években fejlődött ki, és az 1930-as évekre érte el népszerűsége csúcspontját. Napjainkban is sok neves táncos kedvence.

Bővebben a foxtrottról

SZAMBA

A szamba afrikai eredetű, ősi népi tánc, amely a rabszolga-kereskedés útján jutott el Brazíliába. Szaggatott, rövid mozdulatai a megbilincselt rabszolgák mozgását jelképezik, azt, hogy még tánc közben sem tudtak láncaiktól megszabadulni. Elsősorban Rio de Janeiróban és São Paulóban terjedt el leginkább. A karneválok elengedhetetlen kelléke a szamba ritmusa.

Bővebben a szambáról

BACHATA

Az eredeti dominikai táncstílus egy teljes 8 ütemes alaplépés-sorozat egy négyzet alakú területen. Amikor a bachata népszerű lett az Egyesült Államokban, és Európában, a táncosok elkezdték módosítani, így egy sokkal egyszerűbb, szintén 8 ütemes, de oldal irányban egy vonalban mozgó mintát alkottak.  Hazánkban a bachata népszerűsége az Aventura nevű zenekar „Obsesión” című számával kezdődött.

Bővebben a bachatáról

MAMBO

mambó kezdetben egy afro-kubai zene elnevezése volt, a szó vallási értelemben szent cselekedetet, az istenekkel való beszédet jelentette. Később Haiti szigetén a woodoo papnők nevévé vált.

Bővebben a mambóról

JIVE | ROCKY

jive mára már nemzetközileg elismert neve a sokféle eredetileg afroamerikai táncnak. Ide tartozott a lindy hop, blues, swing, a boogie, boogie-woogie, a jitterbug és bebop. Az ötvenes évektől ezeket követte a rock and roll. Az USA-ban népszerű táncokat amerikai katonák hozták Európába 1940 táján.

Bővebben a Rockyról | Jiveról

PASO DOBLE

Eredetileg Spanyolországból származik, mai formáját azonban Franciaországban alkották meg. Eleinte inkább csak művészek táncolták és csak később jelent meg a tánciskolák tananyagában. A paso doble bikaviadalt elevení­t meg, ahol a férfi a matador, a nő pedig a vörös kendő.

Bővebben a Paso Dobleról

RUMBA

A rumba eredetileg több kubai páros tánc gyűjtőneve volt. Jelentése egyszerre ünnep és tánc. Zenéjét vagy lassan játsszák, mint később Európában népszerű rumba-bolerót, vagy gyorsabban, mint a rumba- guarachát és kubai rumbát. Európában 1930-ban jelent meg, de áttörést csak 1945 után hozott.

Bővebben a Rumbáról

CSA CSA CSA

A cha-cha-cha a Kubából származó táncok családjába tartozik, egyike a legkedveltebb latin- amerikai társastáncoknak. A rumbából és a mambóból alakult ki, í­gy azok változatának tekinthető. Kitalálója  egy havannai zenész, Enrique Jorrin, 1953-ban alkotta meg a cha- cha- chát. 1954-től az első számú divattánc lett főként Észak- Amerikában, de 1957-től Németországban is elterjedt.

Bővebben a Csa Csa Csáról

DANCE EXPRESS TÁNCISKOLA | Elérhetőségeink:

Csepeli Munkásotthon “B” épülete

1215 Budapest Árpád utca 1.

+36 20 966 51 52

info@danceexpress.hu

DanceExpress ??zenet