Infovonal: +36 20 966 51 52 | E-mail: info@danceexpress.hu

GYERMEK TÁRSASTÁNC TANFOLYAM

Gyere és tanulj meg táncolni nálunk!

Olyan 7-14 éves korú gyermekek jelentkezését várjuk gyermek társastánc tanfolyamunkra, akik szeretnének megismerkedni a standard – és latin amerikai táncokkal, s akiknek a későbbiek folyamán versenyzési lehetőséget biztosí­tunk. A táncok alaplépéseinek elsajátí­tása a fő célja a KEZDŐ GYERMEK TÁRSASTÁNC csoportnak, a testtartás javí­tása barátságos környezetben segítőkész tanárokkal. A gyermek megtanulja a cha cha, samba, angol keringő, bécsi keringő, foxtrott, medison, jive és még sok más különböző táncok lépéseit, amellyel egy időben fejlődik a mozgáskoordinációja is fejlettebb szintre kerül észrevétlenül. Amennyiben a gyermek a kezdő csoport elvégzése után is szeretne tovább táncolni, úgy lehetőséget biztosí­tunk a továbblépésre versenyelőkészí­tő majd versenyző csoportunkba.

GYERMEK TÁRSASTÁNC tanfolyam indul szeptember 13-án!

A táncban nincsenek szabályok! Ha igazán érzed a zenét, akkor nem csinálhatod rosszul…!

Legyél egy szuper csapat tagja!

ÚJ KEZDŐ GYERMEK TÁRSASTÁNC tanfolyam indul:

2023. szeptember 13-án SZERDÁN 17.00-18.00-ig!

ÚJ KEZDŐ GYERMEK TÁRSASTÁNC TANFOLYAM INDUL SZEPTEMBERBEN CSEPELEN!

Iratkozz be kezdő tanfolyamunkra és légy Te később a parkett ördöge. A táncot sosem lehet elég korán kezdeni, í­gy itt az idő, hogy te is bele kóstolj az új élményekbe. A tanfolyam során új barátokat is szerezhetsz, és egy jó csapat tagjává is válhatsz. Amennyiben szeretnél később versenyezni, vagy továbbfejleszteni táncos tudásod, akkor van lehetőséged tánciskolánkban versenyelőkészí­tő, majd később versenycsoportunkhoz is csatlakozni. Már csak annyit kell tegyél, hogy csatlakozz csoportjaink egyikéhez, és ezzel elindul valami új számodra.

Kedves Szülők!
Fontos információ: a gyermek társastánc tanfolyamokra jelentkező és résztvevő gyermekek számára testnevelési igazolást NEM áll módunkban kiállítani!

ÚJ TANFOLYAM INDULÁSÁNAK INFORMÁCIÓI:

KEZDÉSSZEPTEMBER 13.
IDŐPONTSZERDA 17.00-18.00
HELYSZÍNCsepeli Munkásotthon „B” épület
TEREMDEXterem II.
TANÁRGellai Tamás | Vorobchenko Darya
ÁR2.500 Ft / fő / alkalom

Várunk minden érdeklődőt sok szeretettel!

Miért jó, ha a gyermek táncol?

 • javul a tartása
 • ritmusérzéke fejlődik
 • javul a koncentrációs képessége
 • jobb beszéd és olvasási készségre tesznek szert
 • segít a tanulásban | mindkét agyféltek használata
 • társas kapcsolatai kiegyensúlyozottabbá válik
 • fölös energia levezetése

MIÉRT VÁLASSZ MINKET?

 • JÓ CSAPAT
 • BARÁTSÁGOS KÖRNYEZET
 • SEGÍTŐKÉSZ TANÁROK
 • ELŐREJUTÁSI LEHETŐSÉG
 • GYORS FEJLŐDÉS
 • KÉSŐBB VERSENYZÉSI LEHETŐSÉG

Gyermek Társastánc tanfolyamunk tanárai:

Vorobchenko Darya

Táncsport edző | Táncoktató

vorobchenko darya

1996-ban ismerkedtem meg a társastánccal még az óvodában, Ukrajnában, szülővárosomban Szumyban. A társastáncon kí­vül foglalkoztam még balettel és néptánccal is. Amikor ideköltöztünk Magyarországra 2004-ben azonnal kerestem egy tánciskolát, ahol tudtam folytatni a tánc karrieremet, ahol az első magyar tanárom Juhász Györgyi volt. 2006-ban kezdtem el versenyezni magyar szí­nekben az akkori párommal „C” osztályban. Jelenleg Gellai Tamással táncolunk és vezetjük a tánciskolát 2011 novembere óta. Azóta hazai és nemzetközi versenyeken veszünk részt professzionalista kategóriában, ahol kiemelkedő helyezéseket érünk el. 

Fontos célkitűzésem, hogy a tánciskolánkba bármely korosztályból érkező táncolni vágyó embert, a lehető legrövidebb idő alatt, megtanítsam táncolni, illetve a gyakorlatban is gyorsan felhasználható tánctudást adjak át, mindezt vidám és barátságos környezetben.

Tanulható táncok Gyermek Társastánc tanfolyamunkon:

ANGOL KERINGŐ | TANGO | FOXTROTT | BÉCSI KERINGŐ | CSA CSA CSA | SZAMBA | RUMBA | BACHATA | MAMBO | PASO DOBLE | ROCKY | JIVE

Táncok története | leí­rása:

ANGOL KERINGŐ

Az angol keringő a boszton nevű, Amerikában kialakult táncból fejlődött ki kb. az 1920-as évek elején a bécsi keringő utódjaként. Korábbi angol elnevezése (slow waltz lassú keringő) is arra utal, hogy tulajdonképpen a bécsi keringő lelassí­tásaként keletkezett. Az angol waltz kifejezés a német Walzerből eredeztethető, amely a bécsi keringő kialakulásakor nyert főnévi formát a walzen (forogni) ige átalakí­tásaként. A Habsburg Birodalomban kialakult ekvivalensével szemben azonban itt a kerek mozdulatok mellett már egyenes mozgást is tapasztalhatunk.

TANGÓ

A tánc természetes formája a hangsúlyokra való lépkedés, ez a szabályos, a zene lüktetésére történő séta (amely a férfi és nő esetében ütemében és irányaiban eltérhet, ameddig a kontaktus megmarad) képezi a tánc alapját. A gyakorlatban rendkí­vül nagy tere van az improvizációnak, a zene átélése és a rendelkezésre álló tér alapján a táncosok pillanatról pillanatra döntenek a követendő lépésekről. Az „akadémikus” lépést, a salidát bár kezdetben megtanulják a táncosok, de végül szinte sosem alkalmazzák. A tangónak „iskolái” sincsenek, mindenki saját érzései, saját stí­lusa alapján táncol.

BÉCSI KERINGŐ

bécsi keringő (ismert német nevén Wiener Walzer) a legrégebbi hagyományú társastánc. Neve a német „waltzen” (forogni, keringeni) szóból származik és a talajon sikló lábak forgó mozgására vonatkozik. A „bécsi” jelző retronim elnevezés, ami az 1920-ban az amerikai Bostonban kialakult angol keringőtől különbözteti meg az eredeti változatot.

FOXTROTT

foxtrott, amely megjelenésében hasonló a keringőkhöz, de ellentétben azok 3/4-es ütemével ezt 4/4-re táncolják. A slow foxtrott táncolása magas szintű technikai tudást, sok tapasztalatot, és jó fizikai állóképességet igényel. Az 1920-as években fejlődött ki, és az 1930-as évekre érte el népszerűsége csúcspontját. Napjainkban is sok neves táncos kedvence.

SZAMBA

A szamba afrikai eredetű, ősi népi tánc, amely a rabszolga-kereskedés útján jutott el Brazíliába. Szaggatott, rövid mozdulatai a megbilincselt rabszolgák mozgását jelképezik, azt, hogy még tánc közben sem tudtak láncaiktól megszabadulni. Elsősorban Rio de Janeiróban és São Paulóban terjedt el leginkább. A karneválok elengedhetetlen kelléke a szamba ritmusa.

BACHATA

Az eredeti dominikai táncstílus egy teljes 8 ütemes alaplépés-sorozat egy négyzet alakú területen. Amikor a bachata népszerű lett az Egyesült Államokban, és Európában, a táncosok elkezdték módosítani, így egy sokkal egyszerűbb, szintén 8 ütemes, de oldal irányban egy vonalban mozgó mintát alkottak.  Hazánkban a bachata népszerűsége az Aventura nevű zenekar „Obsesión” című számával kezdődött.

MAMBO

mambó kezdetben egy afro-kubai zene elnevezése volt, a szó vallási értelemben szent cselekedetet, az istenekkel való beszédet jelentette. Később Haiti szigetén a woodoo papnők nevévé vált.

JIVE | ROCKY

A jive mára már nemzetközileg elismert neve a sokféle eredetileg afroamerikai táncnak. Ide tartozott a lindy hop, blues, swing, a boogie, boogie-woogie, a jitterbug és bebop. Az ötvenes évektől ezeket követte a rock and roll. Az USA-ban népszerű táncokat amerikai katonák hozták Európába 1940 táján.

PASO DOBLE

Eredetileg Spanyolországból származik, mai formáját azonban Franciaországban alkották meg. Eleinte inkább csak művészek táncolták és csak később jelent meg a tánciskolák tananyagában. A paso doble bikaviadalt elevení­t meg, ahol a férfi a matador, a nő pedig a vörös kendő.

RUMBA

A rumba eredetileg több kubai páros tánc gyűjtőneve volt. Jelentése egyszerre ünnep és tánc. Zenéjét vagy lassan játsszák, mint később Európában népszerű rumba-bolerót, vagy gyorsabban, mint a rumba- guarachát és kubai rumbát. Európában 1930-ban jelent meg, de áttörést csak 1945 után hozott.

CSA CSA CSA

A cha-cha-cha a Kubából származó táncok családjába tartozik, egyike a legkedveltebb latin- amerikai társastáncoknak. A rumbából és a mambóból alakult ki, í­gy azok változatának tekinthető. Kitalálója  egy havannai zenész, Enrique Jorrin, 1953-ban alkotta meg a cha- cha- chát. 1954-től az első számú divattánc lett főként Észak- Amerikában, de 1957-től Németországban is elterjedt.

Tánciskolánk megközelí­tése:

DANCE EXPRESS TÁNCISKOLA

CSEPELI MUNKÁSOTTHON „B” épület | 1215 Budapest Árpád út 1.

INFOVONALUNK | +36 20 966 51 52

E-MAIL | info@danceexpress.hu

Amennyiben kérdésed van tanfolyamainkkal kapcsolatban:

Nézd meg a GYAKORI KÉRDÉSEK menüpontot
Írj nekünk és megválaszoljuk NEKED!
DanceExpress ??zenet