HOLLANDIÁTÓL ÉRSEKÚJVÁRON KERESZTÜL A LATIN RANGLISTA KÖZÉPDÖNTŐIG

Sűrű hetet zártak egyesületünk táncosai. Vezető edzők Tamás és Darya a csütörtöki napon léphetett parkettre a Hollandiában megrendezett ASSEN Open elnevezésű versenyen nemzetközi profi táncversenyen, ahol sajnos Darya sérülése miatt nem tudtak úgy teljesíteni, ahogy szerettek volna, ez sajnos nem volt elég ahhoz, hogy továbbjussanak a következő körbe. 

Szombati napon Kiskunhalasra látogatott a Dexes csapat, ahol hozták a jó formájukat. Elsőként Csiszárik Dominik és Janusch Viktória lépett parkettre “E” junior II. latin kategóriában, ahol ezüstéremmel a nyakukban léphettek fel a dobogóra, s külön elismerés,  hogy ez volt számukra az utolsó E osztályos verseny, mert ezen a napon D osztályba léptek. 

Noé Dominik és Klementisz Hajnalka elsőként a saját kategóriájukban C ifjúsági Latinban kezdték meg a versenyt, de sajnos ott nem tudták betáncolni magukat a döntőbe, s így 8. helyen végeztek, majd a felnőtt korcsoport szerencsésebben alakult számukra, ahol a döntőbe jutva az 5. helyen végeztek. 

Horváth András és Ujcz-Méri Sára számára is hosszú volt a versenynap, mivel a saját kategóriájukban és a Latin Ranglista versenyen is helyt kellett állniuk. B ifjúsági latin kategóriában arany éremmel a nyakukban , míg a Latin ranglista versenyen egészen a legjobb 12 pár közé táncolták be magukat, ahol végül a 12. helyen zártak. 

Bölöni Barna és Szvetnyik Emese kettősünk második B osztályos versenyén a döntőbe táncolva 4. helyen végzett, majd első közös Latin Ranglista versenyen az elődöntőbe jutva a 22 helyezést szerezte meg. 

Sebők Roland és Markos Nikol sem tétlenkedett, egészen Érsekújvárig utaztak, ahol a Szlovák Junior Latin Ranglista versenyen a középdöntőbe táncolta magát, s ott a 9. helyen végzett. 

Videók megtekinthetők youtube csatornánkon: Keresd DEX TV néven!

Páros neveVerseny megnevezéseOsztály KorosztályHelyezés
Csiszárik Dominik és Janusch ViktóriaRexterra Kupa 2021E junior II. latin2. helyezés
Noé Dominik és Klementisz HajnalkaRexterra Kupa 2021C ifjúsági Latin8. helyezés
Noé Dominik és Klementisz HajnalkaRexterra Kupa 2021C felnőtt Latin5. helyezés
Horváth András és Ujcz-Méri SáraRexterra Kupa 2021B ifjúsági Latin1. helyezés
Horváth András és Ujcz Méri SáraRexterra Kupa 2021Latin Ranglista12. helyezés
Bölöni Barna és Szvetnyik EmeseRexterra Kupa 2021B felnőtt latin4. helyezés
Bölöni Barna és Szvetnyik EmeseRexterra Kupa 2021Latin Ranglista22. helyezés
Sebők Roland és Markos NikolÉrsekújvár – Junior Latin Ranglista Junior Latin Ranglista9. helyezés