GYERMEK TÁRSASTÁNC TANFOLYAM

Gyere és tanulj meg táncolni nálunk!

Olyan 7-16 éves korú gyermekek jelentkezését várjuk gyermek társastánc tanfolyamunkra, akik szeretnének megismerkedni a standard – és latin amerikai táncokkal, s akiknek a későbbiek folyamán versenyzési lehetőséget biztosítunk. A táncok alaplépéseinek elsajátítása a fő célja a KEZDŐ GYERMEK TÁRSASTÁNC csoportnak, a testtartás javítása barátságos környezetben segítőkész tanárokkal. A gyermek megtanulja a cha cha, samba, angol keringő, bécsi keringő, foxtrott, medison, jive és még sok más különböző táncok lépéseit, amellyel egy időben fejlődik a mozgáskoordinációja is fejlettebb szintre kerül észrevétlenül. Amennyiben a gyermek a kezdő csoport elvégzése után is szeretne tovább táncolni, úgy lehetőséget biztosítunk a továbblépésre versenyelőkészítő majd versenyző csoportunkba.

Gyermek Társastánc Csepelen

A táncban nincsenek szabályok! Ha igazán érzed a zenét, akkor nem csinálhatod rosszul…!

Légy egy szuper csapat tagja!

ÚJ KEZDŐ GYERMEK TÁRSASTÁNC CSOPORT INDUL: HAMAROSAN…

ÚJ KEZDŐ GYERMEK TÁRSASTÁNC TANFOLYAM INDUL CSEPELEN!

Iratkozz be kezdő tanfolyamunkra és légy Te később a parkett ördöge. A táncot sosem lehet elég korán kezdeni, így itt az idő, hogy te is bele kóstolj az új élményekbe. A tanfolyam során új barátokat is szerezhetsz, és egy jó csapat tagjává is válhatsz. Amennyiben szeretnél később versenyezni, vagy továbbfejleszteni táncos tudásod, akkor van lehetőséged tánciskolánkban versenyelőkészítő, majd később versenycsoportunkhoz is csatlakozni. Már csak annyit kell tegyél, hogy csatlakozz csoportjaink egyikéhez, és ezzel elindul valami új számodra.

ÚJ TANFOLYAM INDULÁSÁNAK INFORMÁCIÓI:

KEZDÉSHAMAROSAN
IDŐPONTHétfő 17.00-18.00
HELYSZÍNCsepeli Munkásotthon “B” épület
TEREMDEXterem II.
TANÁRGellai Tamás
ÁR6.000 Ft/fő/hó

Várunk minden érdeklődőt sok szeretettel!

FIÚKNAK ELSŐ HÓNAP INGYENES!

Miért jó, ha a gyermek táncol?

Gyermek Tánc Csepelen
 • javul a tartása
 • ritmusérzéke fejlődik
 • javul a koncentrációs képessége
 • jobb beszéd és olvasási készségre tesznek szert
 • segít a tanulásban | mindkét agyféltek használata
 • társas kapcsolatai kiegyensúlyozottabbá válik
 • fölös energia levezetése

MIÉRT VÁLASSZ MINKET?

Iránytű a Gyermek Társastánchoz
 • JÓ CSAPAT
 • BARÁTSÁGOS KÖRNYEZET
 • SEGÍTŐKÉSZ TANÁROK
 • ELŐREJUTÁSI LEHETŐSÉG
 • GYORS FEJLŐDÉS
 • KÉSŐBB VERSENYZÉSI LEHETŐSÉG

Gyermek Társastánc tanfolyamunk tanárai:

Vorobchenko Darya

Táncsport edző | Táncoktató

Vorobchenko Darya | Gyermek Táncok oktatója

1996-ban ismerkedtem meg a társastánccal még az óvodában, Ukrajnában, szülővárosomban Szumyban. A társastáncon kívül foglalkoztam még balettel és néptánccal is. Amikor ideköltöztünk Magyarországra 2004-ben azonnal kerestem egy tánciskolát, ahol tudtam folytatni a tánc karrieremet, ahol az első magyar tanárom Juhász Györgyi volt. 2006-ban kezdtem el versenyezni magyar színekben az akkori párommal “C” osztályban. Jelenleg Gellai Tamással táncolunk és vezetjük a tánciskolát 2011 novembere óta. Azóta hazai és nemzetközi versenyeken veszünk részt professzionalista kategóriában, ahol kiemelkedő helyezéseket érünk el. 

Fontos célkitűzésem, hogy a tánciskolánkba bármely korosztályból érkező táncolni vágyó embert, a lehető legrövidebb idő alatt, megtanítsam táncolni, illetve a gyakorlatban is gyorsan felhasználható tánctudást adjak át, mindezt vidám és barátságos környezetben.

Tanulható táncok Gyermek Társastánc tanfolyamunkon:

ANGOL KERINGŐ | TANGO | FOXTROTT | BÉCSI KERINGŐ | CSA CSA CSA | SZAMBA | RUMBA | BACHATA | MAMBO | PASO DOBLE | ROCKY | JIVE

Táncok története | leírása:

ANGOL KERINGŐ

Az angol keringő a boszton nevű, Amerikában kialakult táncból fejlődött ki kb. az 1920-as évek elején a bécsi keringő utódjaként. Korábbi angol elnevezése (slow waltz – „lassú keringő”) is arra utal, hogy tulajdonképpen a bécsi keringő lelassításaként keletkezett. Az angol waltz kifejezés a német Walzerből eredeztethető, amely a bécsi keringő kialakulásakor nyert főnévi formát a walzen (forogni) ige átalakításaként. A Habsburg Birodalomban kialakult ekvivalensével szemben azonban itt a kerek mozdulatok mellett már egyenes mozgást is tapasztalhatunk.

TANGÓ

A tánc természetes formája a hangsúlyokra való lépkedés, ez a szabályos, a zene lüktetésére történő séta (amely a férfi és nő esetében ütemében és irányaiban eltérhet, ameddig a kontaktus megmarad) képezi a tánc alapját. A gyakorlatban rendkívül nagy tere van az improvizációnak, a zene átélése és a rendelkezésre álló tér alapján a táncosok pillanatról pillanatra döntenek a követendő lépésekről. Az „akadémikus” lépést, a salidát bár kezdetben megtanulják a táncosok, de végül szinte sosem alkalmazzák. A tangónak „iskolái” sincsenek, mindenki saját érzései, saját stílusa alapján táncol.

BÉCSI KERINGŐ

bécsi keringő (ismert német nevén Wiener Walzer) a legrégebbi hagyományú társastánc. Neve a német „waltzen” (forogni, keringeni) szóból származik és a talajon sikló lábak forgó mozgására vonatkozik. A „bécsi” jelző retronim elnevezés, ami az 1920-ban az amerikai Bostonban kialakult angol keringőtől különbözteti meg az eredeti változatot.

FOXTROTT

foxtrott megjelenésében hasonló a keringőkhöz, de ellentétben azok 3/4-es ütemével ezt 4/4-re táncolják. A slow foxtrott táncolása magas szintű technikai tudást, sok tapasztalatot, és jó fizikai állóképességet igényel. Az 1920-as években fejlődött ki, és az 1930-as évekre érte el népszerűsége csúcspontját. Napjainkban is sok neves táncos kedvence.

SZAMBA

A szamba afrikai eredetű, ősi népi tánc, amely a rabszolga-kereskedés útján jutott el Brazíliába. Szaggatott, rövid mozdulatai a megbilincselt rabszolgák mozgását jelképezik, azt, hogy még tánc közben sem tudtak láncaiktól megszabadulni. Elsősorban Rio de Janeiróban és São Paulóban terjedt el leginkább.  A karneválok elengedhetetlen kelléke a szamba ritmusa.

BACHATA

A Bachata eredetileg a Dominikai Köztársaságból származó gitárzene, mely az utóbbi 40 évben sok változáson ment át és terjedt el a világon. Hazánkban az Aventura nevű zenekar „Obsesión” című számával kezdődött népszerűsége.

MAMBO

A mambó kezdetben egy afrokubai zene neve volt és gyülekezés, társalgás és szent cselekedet jelentéssel bírt. Az első mambo ritmust a Kubában született Anselmo Sacasas fejlesztette ki. 1944-ben megjelenő Mamboja minden slágerlistán szerepelt. Aztán évtizedekig elfeledetté vált.

JIVE | ROCKY

A jive mára már nemzetközileg elismert neve a sokféle eredetileg afroamerikai táncnak. Ide tartozott a lindy hop, blues, swing, a boogie, boogie-woogie, a jitterbug és bebop. Az ötvenes évektől ezeket követte a rock’n ’roll. Az USA-ban népszerű táncokat amerikai katonák hozták Európába 1940 táján.

PASO DOBLE

Eredetileg Spanyolországból származik, mai formáját azonban Franciaországban alkották meg. Eleinte inkább csak művészek táncolták és csak később jelent meg a tánciskolák tananyagában. A paso doble bikaviadalt elevenít meg, ahol a férfi a matador, a nő pedig a vörös kendő.

RUMBA

A rumba eredetileg több kubai páros tánc gyűjtőneve volt. Jelentése egyszerre ünnep és tánc. Zenéjét vagy lassan játsszák, mint később Európában népszerű rumba-bolerót, vagy gyorsabban, mint a rumba- guarachát és kubai rumbát. Európában 1930-ban jelent meg, de áttörést csak 1945 után hozott.

CSA CSA CSA

A cha-cha-cha a Kubából származó táncok családjába tartozik, egyike a legkedveltebb latin- amerikai társastáncoknak. A rumbából és a mambóból alakult ki, így azok változatának tekinthető. Kitalálója  egy havannai zenész, Enrique Jorrin, 1953-ban alkotta meg a cha- cha- chát. 1954-től az első számú divattánc lett főként észak- Amerikában, de 1957-től Németországban is elterjedt.

Tánciskolánk megközelítése:

DANCE EXPRESS TÁNCISKOLA

CSEPELI MUNKÁSOTTHON “B” épület | 1215 Budapest Árpád út 1.

INFOVONALUNK | +36 20 966 51 52

E-MAIL | info@danceexpress.hu

Amennyiben kérdésed van tanfolyamainkkal kapcsolatban:

Nézd meg a GYAKORI KÉRDÉSEK menüpontot
Írj nekünk és megválaszoljuk NEKED!