Tomi és Dása Blog

A profi kűr világbajnokság után megrendezésre került idén az Európa bajnokság is 2014. november 1-én, ahol mi képviselhettük a magyar színeket egy csodaszép városban Németországban Drezdában!

A verseny napja előtt már megtörtént a parkettpróba, ahol kihúztuk az egyes sorszámot, ami azt jelentette számunkra, hogy elsőként próbálhatjuk ki a parkettán a kűrünket, és másnap elsőként kell előadnunk is a versenyen.

A próba jól sikerült hamar túl voltunk rajta, de kíváncsian vártuk a többi páros táncát is így maradtunk a próba végéig, majd kikapcsolódásként egy kis esti sétát tettünk Drezda központjában.

Másnap mikor kezdődött a verseny igyekeznünk kellett a bemelegítéssel, mivel elsőként léptünk volna parkettre, de a technika beleszólt ebbe, mivel nem a mi zenénket indították el többször is, s aztán mikor elindult, akkor elkezdett recsegni a hangfal, s sajnos vagy lehet, hogy nem is annyira, utolsóként kellett letáncolnunk a koreográfiánkat.

A hibát kijavították, s folytatódott a verseny. Letáncoltuk az első kőrt, s jött a hír, hogy bejutottunk a döntőbe. :) Nagyon örültünk, hisz a világbajnokságon is csupán egy hajszállal maradtunk le az áhított döntőről.

Este folytatódott a verseny, s újra sorszámot húztunk, de most hagytam Dását húzni. Ő a hatost húzta, így ismét utolsóként mutatkozhattunk be. Estére már megtelt a Kongresszusi központ, mindenhol szmokingos úriemberek és estélyibe öltözött hölgyek, a csodaszépen megterített asztaloknál.

Elkezdődött a verseny, s mi következtünk. Tánc közben nagyon jól egymásra tudtunk hangolódni, ebben nagyon sokat segített nekünk Dr. Kisteleki Károly, aki nem csak a koreográfiában, hanem a mentális felkészülésben is segítette munkánkat. Ezúton is külön köszönjük neki a kitartó munkáját!

Az eredményhirdetés rögtön következett, épphogy lejöttünk a parkettáról, még kicsit szuszogva, de már fordultunk is vissza, s állították fel a dobogót. Feszült pillanatok következtek, majd elhangzott a hatodik, majd ötödik helyezés is, aztán meghallotuk a nevünket a negyedik helyezésnél, s kimondhatatlan boldogságot éreztünk. Tudva azt, hogy mennyire sokat foglalkoztunk ezzel a produkcióval, nagyon nagy elismerés volt számunkra az Európa Bajnoki 4. helyezés.

A felkészülés nem áll meg, mivel februárban megrendezik a Profi Latin Kűr Magyar Bajnokságot, amelyre már új koreográfiál készülünk.