Tomi és Dása Blog

Az esti blokk nyitásaként kaptunk helyet a verseny második napján, ahol egyedüli résztvevőként táncoltuk le az idei évre készült új koreográfiánkat. Az előző évek drámáihoz képest most kicsit más vizekre eveztünk, s úgy állítottuk össze, hogy mindenki számára érthető és egyben szórakoztató is legyen. Úgy gondolom, hogy célunkat elértük, mivel nagyon sok gratulációt gyűjtöttünk be a verseny után, még olyanok is voltak, akik azt mondták, hogy nagyon régen látták az Addams Family-t, de annyira tetszett neki az előadásunk, hogy most újra megnézik.

A standard verseny körei között zajlott a mi versenyünk a profi latin kategória, ahol hat páros indult. Ennyi páros esetén csak egy kört kellett táncolnunk szóló táncokkal, ami idén a cha-cha és a jive volt. A szóló táncokat mi kezdtük elsőként, így nagyon kellett összpontosítanunk, hogy minden a legjobban sikerüljön. Sötétben fejgéppel táncoltuk a szóló cha-cha-t egyedül a parketten, ami nagyon jól sikerült számunkra, s nagyon pozitívan hatott ránk a sok szúrkoló és ismerős bíztatása is. Következtek az összesített táncok, majd a végét egy szóló jive-al zártuk. Nagyon jól esett a dobogó harmadik fokára felállni, s átvenni a bronzérmet. Számunkra ezzel nem volt vége még a hétvégének, hisz másnap profi lain kűr kategóriában is folytattuk.

2015. november 29-én rendezték meg a Magyar Táncsport Szövetségben az éves pontozói vizsgát, amelyen már mi is részt vehettünk. Mindketten sikeresen vettük a vizsgát, így hamarosan megkezdhetjük a pontozói pályafutásunkat is.

2015. november 7-én rendezték meg a Profi Latin kategória Világbajnokságát Németországban Drezdában, ahová másodikként minket delegált a Magyar Táncsport Szövetség. A 41 párost felvonultató mezőnyben az elődöntőben a 21. helyezést tudtuk megszerezni, ezzel valóra váltva álmunkat.

Itt is szeretnénk megköszönni azoknak, akik együtt szórítottak velünk!

Október 3-án Csehországban került megrendezésre az idei év második super nagydíja, ahol mi is részt vettünk. A rendezők kitettek magukért, a berendezés, a parketta, a fények, mind mind mondhatni tökéletes volt, még annak ellenére is, hogy ebben az arénában az év többi részében inkább a hokisoké a főszerep. Élő egyenes adásban adta a cseh televízió a versenyt a középdöntőktől, illetve az interneten is folyamatosan lehetett követni a verseny.

Egy szó mint száz nagyon jól éreztük magunkat a versenyen és a versenyen kívül is és így 16. helyezéssel térhettünk haza a hétvégéről.  

Ezúton is köszönjük azoknak akik itthonról szorítottak nekünk!

Tomi&Dása

Versenyről közvetítés itt megtekinthető:

http://livestream.com/hpvideostudio/CZECHDANCEOPEN2015